Nieuwsflash


Alle onderstaande documenten zijn nu terug te vinden in het menu Documenten.

  • Beoordelingsblad A Indoor Heli
  • Beoordelingsblad A Indoor Motor

 

Info betreffende drones/FPV gebruik.

Heden zijn multicopters/drones erg in trek, alsook het FPV vliegen.  Graag willen wij jullie erop wijzen dat de reglementering betreffende de 'conformiteit van de radioapparatuur' gevolgd moet worden. 

Op de site van het BIPT (Belgisch Instituur voor Post en Telecommunicatie) staat interessante info voor zij die met 'drones ' vliegen.  Hier is de link.

 

 

 

Lidmaatschapsbord 2016

Evenementen Clubs

Today 
RadDatePicker
Open the calendar popup.
novemberdecember 2016januari
madiwodovrzazo
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8

Brevetten met geautomatiseerde toestellen

Tegenwoordig zijn er vele soorten van automatische stabilisatiesystemen, zeg maar autopilots, verkrijgbaar om in te bouwen in de toestellen. Deze systemen gaan het toestel automatisch in horizontale stand brengen en houden. Een uitermate efficiënte reddingsoptie als er iets fout loopt! Het spreekt voor zichzelf dat deze systemen NIET mogen gebruikt worden bij het afleggen van proeven voor brevetten! Indien een toestel uitgerust is met een dergelijk systeem (bv. Naza-H of Bavarian) dient het gedeactiveerd te worden vooraleer de proeven mogen afgelegd worden. De examinator dient zich hiervan te vergewissen voor de vlucht begint.

Voor alle duidelijkheid: brevetten mogen enkel afgelegd worden met toestellen die beschikken over een conventionele besturing, die enkel door de piloot bestuurd worden:

- Vliegtuigen dienen ailerons (rolroeren), elevator (hoogteroer) en rudder (richtingsroer) te hebben; 

- Heli's dienen pitch control, enkele hoofdrotor en staartrotor of systeem dat dit vervangt (vb. met afleidbare lucht) aileron en elevatorcontrol te hebben.

Toestellen met dubbele hoofdrotor op 1 as worden niet aanvaard!

Gezien de proeven enkel met modelluchtvaartuigen mogen afgelegd worden moeten zij uiteraard ook zwaarder dan 1 kg wegen!